Az ORTHO PUZZLE ortopéd szőnyegeket a talpak deformációja esetén ajánlott alkalmazni.

A láb az ember mozgásszervi rendszerének legtávolabbi része és kulcsszerepet játszik a járás kinematikájában, ill. biomechanikájában. A talp felülete reflexogén pontokban gazdag terület. Álláskor és járáskor az ember fogadja a környezetéből származó ingereket, amelyeket a talp proprioreceptorai pontosan és differenciáltan közvetítenek. Így a különféle felületek is hatással vannak a talpra és az egész szervezetre.

Figyelem! Az „ORTHO PUZZLE" ortopéd szőnyegek megvásárlása előtt konzultáljon szakorvossal.

A szőnyeg használata az alábbi esetekben javallott:

Az ORTHO PUZZLE gyógyászati segédeszközként elismert masszázsszőnyeg klinikai tesztelése a termék következő pozitív tulajdonságait igazolta:

Az "ORTHO PUZZLE" ortopéd gyógyászati segédeszköz nemcsak a betegségek kezelésére, hanem azok megelőzésére is szolgál!

Dongaláb (Pes equinovarus) Az ORTHO PUZZLE gyógyászati segédeszköz használata ajánlott e betegség esetén

Dongaláb (Pes equinovarus) esetén a deformált lábak terhelése nem ajánlott, de ha a rendellenességet valamilyen okból nem kezelik, a nem rugalmas – puha fű, puha csomók, puha sün, kavicsok – felületű szőnyegek használhatóak

Infografika Konská noha

„Vájt láb“

A „vájt láb” deformációnál, amely a lúdtalp ellentéte és a lábboltozat túlzott magassága jellemzi, a kemény fű, tüskék, kemény sün felületek használata ajánlott. Ez a deformáció lábsérülések után és egyes ideg-és-izomrendszeri betegségeknél fordul elő.

Dutá noha koberčeky
Infografika Dutá noha

Valgus, varus deformitás, kalapácsujj

A lábujjak valgus, varus deformitása, a kalapácsujj a láb keresztirányú boltozatának változásai miatt jön létre, kemény szőnyegeken – tengerfenék, óceán, kemény toboz, kemény kaktusz, kemény sün, kemény tengeri kavics felületeken – való járással javítható.

Koberčeky Valgus Varus
Infografika Valgus Varus

Lúdtalp

Lúdtalp esetén a változatosabb felületű kemény szőnyegek – kemény toboz, kemény kaktusz, kemény tengeri kavics, tengeri hullám felületű szőnyegek – ajánlottak

Koberčeky ploché nohy
Infografika ploché nohy

Az ízületek arthritikus változásai

Az ízületek arthritikus változásai esetén a puha szőnyegek ajánlottak – puha fű, puha sün, puha kaktusz, puha tengeri kavics, sziklazátony.
Az ortopéd szőnyeg használata naponta vagy minden második nap ajánlott.
Ne feledje, hogy a LiderPolymer által gyártott “ORTHO PUZZLE” masszázsszőnyeget – gyógyászati segédeszközt – cukorbetegek is használhatják.

Koberčeky artritída
Infografika artritída

A szőnyeg használatának ellenjavallatai:

A gyermekkori agyi bénulás esetén javallott az ortopéd szőnyeg használata, azonban figyelembe kell venni a láb deformációjának típusát és az idegrendszer károsodásának mértékét. Ha nem áll fenn erős, korrigálatlan lábdeformáció, alkalmazhatóak a különféle felületekből álló szőnyegek, a puha típusokkal kezdve. A motorikus fejlődésben visszamaradott gyermekek esetén az „Első lépések” ORTHO PUZZLE összeállítás alkalmazható.